ОББ въвежда нова услуга: Превод по мобилен номер (blink P2P)

Клиентите, използващи мобилното приложение на банката, вече могат лесно да разделят сметката с приятел

Новини
15:08 - 25 Януари 2024
30066
ОББ въвежда нова услуга: Превод по мобилен номер (blink P2P)

От януари 2024 г. ОББ въвежда нова услуга за физически лица - Превод по мобилен номер (blink P2P). Тя е налична в ОББ Мобайл и позволява да се извършват незабавни левови плащания по мобилен номер.

Услугата е по програмата blink на "Национална картова и платежна схема", част от БОРИКА АД.

Интегрирането на Превод по мобилен номер (blink P2P) е част от непрестанните усилия на ОББ да предоставя на своите клиенти постоянно разширяващ се асортимент от иновативни дигитални услуги.

Чрез Превод по мобилен номер (blink P2P) могат да се нареждат лесно и сигурно, както вътрешнобанкови, така и междубанкови незабавни преводи, 24/7/365, без необходимост от IBAN на получателя. За целта и наредителят и получателят на превод трябва да са регистрирани за Превод по мобилен номер. Пълният списък със сертифицирани доставчици на платежни услуги за незабавни плащания blink P2P в България, се намира на сайта на "Национална картова и платежна схема", част от БОРИКА АД.

За да активират услугата, клиентите е необходимо да имат сметка в лева в ОББ, актуален мобилен номер, регистриран в банката и последна версия на ОББ Мобайл.

Услугата Превод по мобилен номер (blink P2P) е поредната стъпка от фокусираната стратегия на ОББ за повишаване на клиентската удовлетвореност.