Областният на Видин: Бившият кмет Цветан Ценков готви изборна измама

Населението в града е набъбнало с около 3000 души по настоящ адрес, загатна за схемата Иво Атанасов

Политика
15:56 - 27 Октомври 2023
1894
Областният на Видин: Бившият кмет Цветан Ценков готви изборна измама

Областният управител на Видин Иво Атанасов изкара на бял свят опит за манипулация на изборите от досегашния кмет и кандидат за втори мандат Цветан Ценков и компания.

Повод за пресконференцията беше проверка на губернатора (във връзка с проверки на премиера на Денков и на регионалния министър Цеков) за масовият изборен туризъм през последните месеци във Видинско.

Населението във Видин и общината е набъбнало с около 3000 души по настоящ адрес, а на повечето места на 100 кв. м. площ са се уредили да живеят по 20-30 души. Нищо, че има и случаи, в които собствениците на имота не знаят, че си имат самонастанили се новодомци.

В опитите си да разплете кълбото на измамата, губернаторът потърсил съдействие от ГРАО и временната кметица на Видин, но ударил на камък, тъй като служителките решили да останат верни докрай на досегашния кмет и отказали да изпълнят разпореждане на министъра дори. Има ли служителката в ГРАО осъзнато участие и пръст в голямото преселение на народите във видинско ще стане ясно след проверка от компетентните органи.

Преди ден областният управител назначи за временно изпълняващ длъжността кмет на Видин (до избиране на нов, както е по закон) Юли Петров, доскоро общински съветник.

„Г-н Юли Петров е назначен от мен, след консултация с Любен Иванов (ДБ). Изборът ми на Юли Петров показа, че съм на прав път. Трябваше ми човек, който да внесе спокойствие в общинските служители. Да не бъдат натискани да гласуват за определена кандидатура, да бъдат успокоени, за да могат да се проведат едни честни избори”, коментира Иво Атанасов.

Назначението на Юли Петров буквално взриви ръководството на общината и досегашният председател на Общинския съвет Генади Велков, както и зам.-кметиците Борислава Бориславова и Десислава Тодорова. Те скорострелно прекъснаха отпуските си и долетяха в 15-етажната сграда на кметството. А според градската мълва, долитането им пък се свърза със среднощна акция в общината по измъкването на поне 2 чувала с документи.