Облекчения за перничани и водния им режим

Очаква се скоро да бъде завършен водопроводът от Мало Бучино

Новини
14:48 - 14 Март 2020
2218
Облекчения за перничани и водния им режим

Водната криза в Перник върви към своя благополучен край, след като стана ясно, че ВиК-Перник удължава от 17 март дневния период, в който домакинствата ще имат достъп до течаща вода от кранчетата си, предаде Общинския съвет в града. Перничани вече ще имат вода в период 06:00-22:00 часа.

Облекченията идват в отговор на обявеното извънредно положение под заплахата от епидемия, тъй като хората ще прекарват много повече време у дома и нуждата от постоя вода за хигиенни нужди е наложителна.

Очаква се скоро да бъде завършен водопроводът от Мало Бучино, като от дружеството обявиха, че допълнителният дебит ще идва именно от него.

Язовир “Студена“ продължава да се пълни със задоволителни темпове, като към момента водоемът събира 7,22 млн. куб. м. вода. Това е благодарение на падналите дъждове през изминалите седмици.

Според Министерството на околната среда и водите, Перник има нужда от 1,2 млн. куб. м. вода за питейни нужди от средата на март, което е с 400 хил. куб. м. по-малко от досегашния отпуснат дебит.