Обраха литературен клуб в столицата

Продавач-консултант е откраднал 2214,50 лева

Общество
14:56 - 28 Октомври 2020
1193
Обраха литературен клуб в столицата

Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт срещу И. Н., откраднал 2214,50 лева от литературен клуб, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

Обвиняемият И. Н. заемал длъжността „отговорник продавач-консултанти“ в литературен клуб в София. Служебните му задължения включвали консултиране на клиентите, приемане на парични суми, както и материална отговорност във връзка с опазването на поверените му стоки, парични средства и др.

Преди приключване на смяната си И.Н. оставил незаключена вратата на вход откъм терасата, знаел и къде се съхранява ключа за касата с оборотните средства. Той влязъл през отключената врата и взел намиращите се в каса зад бара оборотните пари в размер на 90 лева. След това взел ключа за секретната каса, в която се съхранявали неотчетените оборотни средства от предходните дни, отишъл до касата и взел оставените там общо 2124,50 лева. После И. Н. напуснал литературния клуб.

На сутринта на работа в клуба били Е. К. и Е. Х. Те установила, че липсват парични суми в общ размер 2214,50 лева, за което уведомила управителя на клуба – И. Т.