ОБРАТ! Ердоган няма да идва у нас, не иска да вижда Мицотакис

Турският президент и Борисов си размениха любезности, но срещата в София пропадна

Политика
03:22 - 03 Март 2020
5787
ОБРАТ! Ердоган няма да идва у нас, не иска да вижда Мицотакис

Турският президент Реджеп Ердоган се отказа от визитата си в България в петък, за която бе съобщено по-рано. Причината е поведението на гръцкия премиер Мицотакис и нежеланието на турския президент засега да сяда на една маса с него.

"Благодаря за поздравлението към българския народ (по случай 3 март). Това е изключително важно. Още веднъж изказвам своите съболезнования за загиналите и техните семейства. Благодаря за това, че извикахте министъра на здравеопазването, да ни дадете по най-бързия начин липсващи за коронавируса облекла, които имаме в момента, но в последствие може да се окажат малко. Само Турция ги произвежда." Това заяви премиерът на България Бойко Борисов след среща с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, на която една от основните теми бе новата криза с бежанците.

"Само за нашите съграждани в България да кажа, че дефицитът на маски в света е изключително голям, тъй като само Турция, Китай и Индия ги произвеждат. Направихме връзка с вътрешния министър, със здравния министър, за да може поетапно следващите дни да си попълним тези, които харчим в момента", каза още Борисов.