Обрат: Гей признал, че е убил Георги в Борисовата градина

Амнезия обхвана свидетелите по делото

Крими
11:52 - 20 Март 2019 (обновена)
9816
Обрат: Гей признал, че е убил Георги в Борисовата градина

Делото за жестокото убийство на ученика Георги Игнатов в Борисовата градина на 2 юни 2015 г. придоби неочакван обрат. Гей на име Патрик признал, че убил младежа в парка преди четири години. В следствието хомосексуалистът обяснил, че видял как Жоро се прегръща с момиче на пейка, извадил нож и, обзет от ярост, го наръгал.

Това стана ясно от стари показания на свидетел, който бе разпитан в съдебната зала на Софийския градски съд днес, 20 март. Патрик дори написал писмо, в което признал за престъплението и го предал на надзирателите в следствието на "Г.М. Димитров". По-късно обаче той се изплашил от съда и отрекъл да е извършвал престъплението.

"Вече имаме експертиза, която доказва, че Патрик е подписал тези самопризнания и подписите са негови. Това е обрат в делото, но медиите си мълчат", коментира пред Lupa.bg Сребрина Гаджева, майка и защитник на подсъдимия. 

Амнезия пък обхвана свидетелите по делото за смъртта на Георги Игнатов в Борисовата градина. Явно изплашени от едрата външност на подсъдимия Йоан Матев, повечето от тях отказаха да си спомнят какви показания са давали преди 4 години.
Родителите на убития Георги не дойдоха в залата, за да си спестят болката от тежкия процес.

Йоан Матев е предаден на съд за това, че на 2 юни 2015 г. в 11.43 ч. в София, в парк "Борисова градина" умъртвил непълнолетния Георги Игнатов като му нанесъл един удар с нож. В резултата на това били засегнати жизненоважни органи и настъпила масивна кръвозагуба, довела до смърт.

Деянието е квалифицирано като извършено "по особено мъчителен начин", тъй като след получаване на нараняването пострадалият е могъл емоционално да осъзнае случващото се с него.

Според версията в деня на престъплението обвиняемият Матев забелязал Георги случайно на пейка в Борисовата градина. Въпреки че двете момчета не се познавали преди това, Матев решил а атакува младежа. Така се стигнало до атаката, при която нанесъл един удар с нож в корема на жертвата си. Оказа се, че Йоан Матев обичано ходел с хладно оръжие в себе си.

По време на свидетелските показания в съдебната зала съучениците описаха Матев като умен, добър и спокоен човек, с когото са се познавали от училището и са излизали в обща компания.

Ако бъде признат за виновен Матев би могъл да получи наказание "лишаване от свобода" от 5 до 12 години. Размерът на наказанието е съобразен с обстоятелството, че деецът е бил непълнолетен към момента на извършване на деянието. Сега защитата на Йоан Матев обаче се опитва да лансира друга следа - че Георги е убит от гей. Публична тайна е, че от години в Борисовата градина се събират хомосексуални мъже.