Обрат: Николай Хаджигенов и Арман Бабикян се отказват от вота на 2 октомври

Оттегляме се, защото е безсмислено да пребиваваме в политиката, обясниха двамата активисти

Политика
10:11 - 28 Август 2022
5621
Обрат: Николай Хаджигенов и Арман Бабикян се отказват от вота на 2 октомври

Гражданското движение "Ние идваме!" и Единна народна партия, като мандатоносител, се оттеглят от участие в изборите въпреки регистрацията им в Централната избирателна комисия (ЦИК).

"Ще оттеглим документите си от ЦИК и ще дадем възможност на всички тези, които обещаваха обединение и правиха телевизионни декларации - всичко това остана празни думи. Оттегляме се, защото е безсмислено да пребиваваш в политиката", обяви тази сутрин в студиото на Би Ти Ви Арман Бабикян, една от основните фигури на движението.

Николай Хаджигенов допълни, че са решили да не участват четвърти път "в една и съща глупост с предизвестен резултат". Както и че започват подготовка за следващите избори.

В декларация, изпратена от пресцентъра на "Ние идваме!" се казва: "Това е трудно решение за нас и за хилядите ни поддръжници. Въпреки това го смятаме за правилно, защото за 4-ти път не се постигна обединение на силите, които наистина търсят промяна, правосъдна реформа и модернизация. Останаха голи декларации и празни думи в медиите."