ОБРАТ: Няма да слушат Гешев в Страсбург?

Има внесено предложение, след като е остранен от ВСС, главният прокурор да си ходи у дома

Свят
10:17 - 13 Юни 2023 (обновена)
9538
ОБРАТ: Няма да слушат Гешев в Страсбург?

Внесено е предложение изслушването на Иван Гешев в Страсбург да бъде отменено, съобщи евродепутатът Емил Радев пред журналисти в залата на ЕП, където главният прокурор (в оставка - б.р.) бе поканен в рамките на мониторинговата група да отговаря за корупцията по високите етажи на властта у нас. 

„Има внесено искане изслушването да бъде анулирано. Участниците ще решат в началото на закрито заседание. Искането е внесено от няколко групи с оглед на случилото се във Висшия съдебен съвет“, посочи Радев от ЕНП/ГЕРБ, който е и зам.-председател на ЛИБЕ.

Главният прокурор Иван Гешев отказа да разговаря с журналисти преди изслушването му в мониторинговата група към комисията ЛИБЕ в Страсбург. „Ще говорим, след като се изясни ситуацията“, отсече той. A по повод освобождаването на поста си, заяви, че щял все пак да изчака решението на президента Румен Радев за указа. 

Елена Йончева (Групата на социалистите и демократите - б.р.) коментира, че не друг, а именно ЕНП се опитва да бламира изслушването му пред Мониторинговата група. 

Снимка: Атанас Чобанов, "Bird.bg"