Обрат! Роналдо рита под наем за „Нюкасъл“ (ВИДЕО)

Футбол
09:00 - 03 Януари 2023
3541
Обрат! Роналдо рита под наем за „Нюкасъл“ (ВИДЕО)

Въпреки че избра да довърши кариерата си в периферна за футбола дестинация, Кристиано Роналдо може би все още не е изиграл последния си мач в Шампионската лига.

Според испанския в. "Марка" португалската суперзвезда има клауза в договора със саудитския "Ал Насър", която ще му позволи да премине под наем в "Нюкасъл", ако "свраките" се класират за най-престижния клубен турнир. Английският клуб е собственост на държавния инвестиционен фонд на Саудитска Арабия.

В момента "Нюкасъл" е трети в класирането на Премиър лийг с 34 т. от 17 мача, в които е допуснал една-единствена загуба. Тази вечер тимът на Еди Хау гостува срещу лидера "Арсенал" (43 т.), а пред него е още само шампионът "Манчестър Сити" (36 т.).

На 30 декември Роналдо подписа с "Ал Насър" за два сезона и половина - до лятото на 2025 г. Официалното представяне на 37-годишния португалец ще се състои днес от 18:00 ч. българско време в Рияд. Кристиано кацна в саудитската столица късно снощи, а днес ще премине последната част от задължителните медицински изследвания.

На летището португалецът беше посрещнат от представители на новия си клуб, а децата му бяха облечени с фланелки на "Ал Насър". От клуба пуснаха в социалните мрежи кратко видео от самолета, в което звездата приветства феновете на отбора. В града пък неговият лик грейна на редица билбордове.

Очаква се Роналдо да дебютира с екипа на новия си отбор още в четвъртък, когато "Ал Насър" посреща "Ал Таи" в среща от 12-ия кръг местната Про лига.

Във временното класиране тимът с треньор французина Руди Гарсия е начело с 26 т. - една повече от втория "Ал Шабаб".