Обрат! Таен свидетел разкри, че близнакът Борислав Динков е убил Митко от Цалапица

Родителите на братята са замесени, убедена е майката на умъртвеното момче

Общество
16:26 - 09 Октомври 2024
10133
Обрат! Таен свидетел разкри, че близнакът Борислав Динков е убил Митко от Цалапица

Показанията на таен свидетел по делото за убийството на Димитър Малинов от Цалапица разкриват нови и важни обстоятелства от фаталната нощ. Въпреки твърденията на братята близнаци Борислав и Валентин Динкови, че не са участвали в нанесения побой, се оказва, че това е по-скоро защитна теза. Свидетелят беше разпитан днес по специална процедура и само в присъствие на съдия.

Атанаска Бакалова

Това стана в следобедните часове, след като мина очната ставка между свидетеля Гунчев и Бизюрев и разпитите на още 4 лица, вписани в кориците по делото. Важните показания обаче не бяха прочетени пред журналисти, заради секретната процедура. Те бяха предоставени и на майката на убитото момче Димитър - Атанаска Бакалова, която след като прочете разпита, се разплака в съдебната зала.

“Днес успях да разбера кой е нанесъл ударите в лицето на моя син. Това беше информацията, която ни даде тайният свидетел, за което съм благодарна и се надявам сега тази грешка, която беше направена от прокуратурата, да бъде поправена. Трябва родителите им да бъдат доведени задължително за разпит и да се разбере какви са били техните действия, как са помагали, защото те са помагачите в цялата история. Друг човек е ударил Димитър в лицето! Това, което казва свидетелят е, че Рангел и Борислав са били заедно в онази вечер," категорично заяви Бакалова след заседанието

На въпрос дали някой от двамата близнаци ли е нанесъл удара и е замесен, тя отговори: “Да, един от двамата близнаци”.

"Стана ясно, че Борислав Динков е уговарял всички, които са имали информация. Включително разбрах от разпита на тайния свидетел, че и в ареста също са имали телефон", довърши Бакалова. Днес свидетелите, които бяха предвидени - родителите на двамата близнаци и лице на име Нели Копринкова, отново не се явиха в съда, за да бъдат разпитани. Съдията разпореди те да бъдат принудително доведени на следващото заседание, съобщава Трафикнюз.

Атанаска каза, че многократно е молила за нов следствен експеримнт, но наблюдаващият прокурор по делото Бойка Лулчева, защитата на Бизюрев и адвокат Кемалова, която защитава бабата на покойния Митко, не се съгласиха на това. Припомняме, че е бил извършен само един такъв екперимнет, но без присъствието на Бизюрев.

Рангел Бизюрев е изправен пред съда за жестокия побой на 20 юли 2023 г., който е квалифициран в обвинителния акт като умишлено убийство на Димитър Малинов. Борислав и Валентин Динкови са с обвинение за лично укривателство, а делото им се гледа в Районен съд Пловдив.

През утрешния ден отново ще бъде проведено заседание, в което ще разпитват съдебните лекари, изготвили тройната съдебномедицинската  експертиза.