Обрат за кандидат-кметовете: Банкерът Ерол Мюмюн смени Хасан Азис след 5 мандата

ГЕРБ избира между 20 души човека си за София

Топ
19:57 - 20 Септември 2023
5650
Обрат за кандидат-кметовете: Банкерът Ерол Мюмюн смени Хасан Азис след 5 мандата

Неочакван обрат при номинациите за местния вот. След пет мандата доверие към Хасан Азис, ДПС издига банкера Ерол Мюмюн за кметската битка в Кърджали. Съмненията за напрежение в партията се разсеяха, след ръкостискане между двамата пред погледа на почетния председател Ахмед Доган. А в София - ГЕРБ избират между 20 имена, за да обявят кой ще е техният кандидат.

След 20 години гласувано доверие на Хасан Азис - този път от движението залагат на банкера Ерол Мюмюн. „Винаги трябва обновление. Благодаря на г-н Азис за това, което е направил. Надявам се новият кмет да направи по-добри неща за Кърджали и да продължи да надгражда”, заяви Делян Пеевски, ДПС.  

Във Facebook Хасан Азис написа: "Благодаря на Почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган и ръководството на партията за възложената отговорност в последните 20 години да бъда част от отговорността за развитието на града и пълното му преобразяване".

Областният председател на ДПС в Кърджали обясни, че е имало четирима кандидати. При представянето на програмите с визията за финансово стабилизиране на общината, Ерол Мюмюн е спечелил доверието на почетния председател, но не само.

„Ерол се представи най-добре и неговата визия за развитие на Кърджали е приета. Всички кандидати за кмет минават през консултации като препитване. Винаги е било така. Това не е лично решение на почетния председател. Решението за номиниране беше единодушно на ръководството на партията”, подчерта Ресми Мурад, областен председател на ДПС.

В ГЕРБ са изправени пред труден избор - кого да издигнат за кметския пост в София. Бойко Борисов призна, че имало много номинации, но не и решение.

„Вчера една баба ми се обади. И ми каза:”Хайде бе дете - кажи го този кандидат”. ГЕРБ е демократична партия. В нея има събрание, има номинации. За мое съжаление за кандидат-кметове на София имам 20 номинации. Ако беше един - да го реша и да го кажа. Изчакайте няколко дни. Защо ме пресирате?”, попита лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.  

В битката за кметския стол в столицата се включва и Красимир Стойчев от „Партия на Зелените”. Амбицията на бизнесмена - повече сигурност за хората, по-добро здравеопазване и по-малко строителство.

„Различното нещо е, че ние имаме тотално технологичен подход към града и решаването на неговите проблеми. Някак си мисленето в София е много инерционно и лъха безпомощност. Първото действие, което ще предприема, е пълен мораториум на върху жилищното строителство в Югозападна София. Може да се допусне само ново за старо”, подчерта Стойчев.