Обратен ефект са завръщат!

След тригодишна пауза групата отново излиза на сцената - на 8 март

Новини
16:44 - 19 Февруари 2024
3743
Обратен ефект са завръщат!

“Решихме и се завръщаме!” – това заяви специално пред BadRock Radio вокалът на Обратен ефект Николай Попов. Една от най-обичаните родни банди, чието основни оръжия са хуморът, сатирата и забавата отново ще твори и създава нова музика.

Но защо след толкова време и въобще защо спряха? Попов обаче беше лаконичен пред нас и каза, че всяко хубаво нещо има нужда от малко релакс.

„Най-важното сега е да мислим позитивно и да гледаме напред“, добави Николай, известен и като Ники Дългия.

От създаването си Обратен ефект е част от ска вълната, която се повяви преди повече от 20 години и беше модерна за родния клубен живот. Имат в дискографията четири албума и велики парчета като „Марчето”, „Моля ви мадам”, „Карагьоз“, „Чоки“, „Кольо Пияндето“, “Какво ли ви говоря”, “Креватна гимнастика” и още много други.

Дебютът им беше много силен и запомнящ се още през 2000-ната година с албума “Ефектен обрат”. Тогава нестандартната банда, която дойде от метъл средите се прочу с култовото си парче „Моля ви, мадам“, пропито с чувство за хумор, силен и провокативен текст. “Мадамата” вече има над 2 милиона гледания в тубата.

Доста музиканти минаха през групата през годините. Основата са Симеон Рафаилов, Николай Попов и Яко Доросиев. Сега към това класическо трио се присъединява и младият китарист, певец и участник в „Гласът на България“ Мартин Събков.

Групата се завръща с нови щури, забавни и интригуващи изненади за своите фенове. Макар, че бандата не издава много подробности сигурно сме че, те ще избухват ударно с много участия и концерти в клубовете на големите български градове.

Знае се и датата за повторния дебют на ОЕ – това ще е дамският празник 8 март в София.