Обратно в басейните заради затворените зали

Фитнес залите са все още затворени

Топ
23:00 - 16 Януари 2021
1998
Обратно в басейните заради затворените зали

Басейните стават все по-предпочитан вариант за спорт, докато фитнес залите остават затворени.

Пандемията привлече към водните спортове всички, които не могат да спортуват другаде. Примерът е от Бургас, където работят три закрити плувни басейна.

Никол Чолакова обича да спортува. Преди години се е занимавала усилено с плуване, ходила е и на състезания. Решава обаче да прекъсне.

"Прецених, че е време да си дам малко почивка от плуването и се преместих към фитнес залите. Но сега след като затвориха, а си тези обстоятелства, прецених, че плуването е един алтернативен вариант, с който мога да си поддържам тялото, а и да се предпазя от болестта, защото спортът е здраве", споделя Никол Чолакова.
Не само Никол решава да се върне към плуването. След отварянето на басейните в Бургас, освен картотекираните спортни клубове, много граждани решили да започнат да посещават общинските басейни.

"Да наистина, може би по препоръка на лекарите голяма част от хората, които са минали вече през самия COVID им препоръчват да започнат първо с плуване, понеже това е доста щадящо за самите мускули. Може би по този повод имаме новозаписали се граждани, които желаят да започнат да плуват със или без треньори", каза Живко Иванов, управител на „Спортни имоти" към Община Бургас.
Че плуването освен за спорт, помага и за здравето, забелязала и Никол, която вече четири пъти в седмица ходи да плува.

„Сега започнаха да забелязвам, че не развива толкова драстично мускулите, тоест не трупаш чак толкова мускулна маса, но много се стимулират. Също и дишането най-вече", допълни Никол Чолаков.
В басейните в Бургас се взимат и сериозни противоепидемични мерки. Има различни коридори за влизащи и излизащи, а на всеки два часа се прави по 15-минутна дезинфекция.