Образуваха дела за наркотици във Варна

Новини
14:41 - 28 Март 2024
1130
Образуваха дела за наркотици във Варна

Досъдебни производства бяха образувани във Варна на лица, заради наркотици, съобщиха от пресслужбата на Областната дирекция на МВР.

В единия от случаите 38-годишен жител на Провадия, известен на МВР, водач на лек автомобил е задържан в полицейския арест на РУ Девня, за шофиране след употреба на метамфетамин. Нарушението на шофьора е установено след спиране за проверка и извършена инспекция с наркотест. Срещу него е започнато досъдебно производство.

Преди дни, при извършване на полицейска проверка от служители на Трето РУ, за срок до 24 часа са задържани мъже на 29, 32 и 48 години. Те доброволно предали намиращите се у тях пакетче с високорискови наркотични вещества. След експертната справка, е установено, че намерените субстанции реагират на метилфентанил, морфин и метамфетамин.

Криминалистите са образували бързи производство, материалите са докладвани на прокуратурата.

29-годишна жителка на Търговище, известна на полицията, е била задържана вчера за срок до 24 часа. Младата жена била спряна, около 21 часа, за проверка от служители на "Пътна полиция“. Тя категорично отказала да ѝ бъде направена проба за алкохол и наркотици. При проверка от униформените в информационните масиви на МВР се установило, че тя е с наложено административно наказание за същото нарушение, с влязло в сила наказателно постановление. По случая е образувано бързо производство, материалите по което са предадени на прокуратурата.