Обсъждат предложения за промени в Закона за движение по пътищата

Новини
14:57 - 18 Ноември 2023
3676
Обсъждат предложения за промени в Закона за движение по пътищата

За да се намали пътният травматизъм, ще се обсъждат предложенията на народни представители за промени в Закона да движение по пътищата. В рамките на работни групи, след това в Комисията по транспорт, те ще бъдат гледани и представени в Пленарна зала.

Председателят на транспортната комисия Халил Летифов ги определи като дискусионни. България е сред водещите страни в Европа по отношение на черната статистика от гледна точка и на смъртността и на травматизма. Според него трябва да се обърне внимание и на превенцията и да има по-засилен контрол на пътя:

"В момента изтече срокът за предложения за промени между двете четения, има доста предложения за промени. Те трябва да дъдат обработени, да се получат становища. тепърва ще видим кое ще бъде подкрепено. Надявам се промените да дадат така желания от всички нас резултат - намаляване на смъртните случаи и травматизма. Но трябва да отбележим и че честите промени не дадоха желания резултат Затова трябва да подходим по-отговорно от гледна точка на превенцията, на рекламната кампания, поведението на всички участници в движението и след това - да има контрол. Това означава спасени човешки животи".