Община Благоевград ще сезира прокурорите за "Аквапарк" ЕАД

Има сключен концесионен договор с дружеството, но то вече втора година не плаща дължимите си такси

Новини
14:29 - 27 Септември 2019
1850
Община Благоевград ще сезира прокурорите за "Аквапарк" ЕАД

Община Благоевград ще сезира Прокуратурата за дружеството "Аквапарк" ЕАД. Това решиха днес местните парламентаристи на последната си редовна сесия за мандата, след широко обсъждане на въпроса. Общината има сключен концесионен договор с дружеството, но то вече втора година не плаща дължимите си такси, което налага взимането на мерки.

Дружеството изразило в писмо до общинска администрация желание договорът за концесия да бъде прекратен по взаимно съгласие, което обаче не е изгодно за Община Благоевград.

Днес съветниците обсъдиха вариантите за излизане от ситуацията, които са най-благоприятни за Общината. Оказа се, че липсва каквато и да било комуникация с представител на "Аквапарк" ЕАД. Стана ясно и, че едностранното прекратяване на договора също не е добре да се предприема.

Затова съветниците с мнозинство подкрепиха предложението на Кирил Илиев от групата на ПП ГЕРБ, което бе да се сезира Прокуратурата, която от своя страна да предприеме стъпки към заличаването на дружеството поради сериозни пропуски и нарушения, а именно непопълнен списък с борда на директорите в законоустановения срок. На това основание дружеството може да бъде заличено и договорът му с Община благоевград ще бъде автоматично прекратен.

Според справка в търговския регистър акционерното дружество е регистрирано в София, а дейността му е свързана с проектиране, изграждане и експлоатация на развлекателни, туристически и спортни обекти. Дали то ще бъде заличено или Прокуратурата няма да помогне в случая, предстои да разберем.