Общинар от Плевен с бронз по кикбокс в Италия

Бойко Янчев се нареди сред най-добрите в света

Спорт
11:48 - 21 Юни 2019
3451
Общинар от Плевен с бронз по кикбокс в Италия

Бойко Янчев от Плевен - член на Общинския съвет в града, отново доказа, че е сред най-добрите на Световна надпревара по кикбокс в Италия, съобщиха от общината.

На приключилата още една от Световните купи на най-голямата спортна асоциация по кикбокс - Wako World Cup 2019, провела се в Римини /Италия/, България бе представена от няколко отбора и спечели забележителните 27 златни, 21 сребърни и 44 бронзови медала.

На почетната стълбичка на медалистите в Римини отново се развя и знамето на Плевен. Заслуга за това е на общинския съветник в Плевен Бойко Янчев, който за поредна година направи отлично представяне и спечели бронзов медал при ветераните в категорията +79кг. Янчев заяви, че тази година в надпреварата са взели участие 42 държави и общо 2760 участника.

Успехът, който постигнахме, донесе на страната ни третото място в крайното класиране и определи България като водеща сила в световния кикбокс при аматьорите, допълни той и посочи, че отличното представен на състезателите ни в Римини е поредно доказателство за силата на обединението и една добра основа в подготовката за предстоящите Европейски и Световни първенства през месеците август, октомври и ноември.

Бойко Янчев, който е и заместник-председател на Постоянната комисия по обществен ред и сигурност и член на спортната комисия към Общинския съвет в Плевен, е състезател на спортен клуб по кикбокс "Скорпион Плевен". Той е член и на Управителния съвет към Българска конфедерация по кикбокс и муай тай.