Общинар от "Възраждане": Майната им на хората, да мрат!

Иван Атанасчев от Горна Оряховица беше уловен от микрофоните в залата

Политика
17:03 - 25 Април 2024
4180
Общинар от "Възраждане": Майната им на хората, да мрат!

"Майната им! Те да си мрат в блока! Не е проблем, но на пчелите въздейства това нещо". Това казва горнооряховският общински съветник от "Възраждане" Иван Атанасчев по време на заседание на съвета.

Из профила му във фейсбук се веят руски знамена и Георгиевски ленти. Още по-любопитно обстоятелство от социалните мрежи пък е, че изглежда сякаш Атанасчев не се занимава с какво да е, а с тъкмо с пчеларство.

Скандалното изказване "Майната им на хората – да мрат" от последното заседание на местния парламент породи широко обществено недоволство. Думите му пък са уловен от микрофоните в залата и са породени от жив интерес за благото на пчелите.

От регионалното издание RegNews обаче разбираме, че Иван Атанасчев се занимава именно с пчеларство. Разбираме и как мъжът, който явно няма против да умират данъкоплатци - тоест хора, които му плащат заплатата и в чието благо той е длъжен да работи, в края на март дори разказвал на деца в етска градина как пчелите правят мед. В публикацията мъжът е описан именно като пчелар.

Същият Иван Атанасчев, който в попрището си на политик казва, че няма против хорат да мрат, участва и в земеделските протести по време на редовното правителство, които целяха да издействат продължаване на паричните потоци към сектора.

На мартенското заседание трима общински съветници коментират темата с антените на мобилните оператори по покривите на жилищните сгради, съобщава БНР.

Неформално, но пред пуснати микрофони и онлайн излъчване на сесията, единият от общинските съветници – Иван Атанасчев от "Възраждане", казва:

"То, майната им, те да си мрат у блока, не е проблем, ама на пчелите въздейства това нещо". 

Друг съветник му отговаря, че нищо не може да се направи, а ако може - би било много трудно:

"Няма изследване, а другото е, че това си го решават живущите в блока".

 След тези думи Атанасчев възкликва: "Майната им! Те да си мрат в блока! Не е проблем, но на пчелите въздейства това нещо".