Общинар №1 иска работна група за бетона в „Мусагеница“

Актуални новини
11:19 - 27 Април 2023
1779
Общинар №1 иска работна група за бетона в „Мусагеница“

Днешното заседание на Столичния общински съвет (СОС) започна с предложение от председателя на СОС Георги Георгиев за сформиране на работна група по повод застрояване на зелена площ в квартал „Мусагеница“.

Вече повече от един месец жители на квартала протестират против предстоящото застрояването в близост до метростанция "Г.М. Димитров". Граждани с табели „Вън от Мусагеница“ протестират и днес пред сградата на Столична община, с искане за отмяна на решението.

Ясни са настойчивите, справедливи и обосновани искания на гражданите да направим всичко възможно да спазим закона и да опазим градското пространство, заяви Георгиев. Затова правя предложение да сформираме незабавно работна група от всички политически групи и главния архитект, за да проучи правните възможности, каза общинар №1.

Той обясни, че казусът е много заплетен и трябва да се дадат адекватни, законови решения, така че да се намери правилният баланс. Георгиев допълни, че трябва да се опази общественият интерес, без решението на съвета да бъде осъдено и общината да плати милиони левове глоба, които всъщност отново ще трябва да платят софиянци.