Общинари от Санкт Петербург обвиниха Путин в държавна измяна

Депутатите отбелязват, че обявената цел за "демилитаризация на Украйна" е имала обратен ефект

Топ
15:15 - 08 Септември 2022
4530
Общинари от Санкт Петербург обвиниха Путин в държавна измяна

Съветът на Смолнинската община в Санкт Петербург призова Държавната дума на Русия да повдигне обвинение в държавна измяна срещу президента Владимир Путин.

Призивът до руския парламент бе публикуван в туитър от депутата Дмитрий Палюга. Той уточнява, че текстът на документа е гласуван с мнозинство

В него се казва, че по време на войната срещу Украйна са били унищожени "боеспособни части" на руската армия и са били убити и инвалидизирани "млади трудоспособни" руски граждани.

Освен това се посочва, че руската икономика страда, а дължината на руската граница със страните от НАТО се е увеличила повече от два пъти.

Депутатите отбелязват, че обявената цел за "демилитаризация на Украйна" е имала обратен ефект.

"По време на "специалната военна операция" Украйна получи модерно военно оборудване и средства в размер на 38 млрд. долара. Това е повече от военния бюджет на Полша и Канада", се казва в призива към Думата.

Общинските съветници смятат, че решението на Путин да нахлуе в Украйна е в ущърб на сигурността на Русия и нейните граждани.

"В тази връзка Ви молим, като членове на Държавната дума, да повдигнете обвинение в държавна измяна срещу руския президент и да го отстраните от длъжност", заявяват общинските съветници от Санкт Петербург.