Общинска клиника в Пловдив ще лекува само Covid болни

Три нови здравни заведения в града разкриват нови легла за заразените

Новини
13:32 - 06 Ноември 2020
1631
Общинска клиника в Пловдив ще лекува само Covid болни

Изцяло за лечение на пациенти с коронавирус става общинската болница "Св. Мина" в Пловдив, съобщи областният управител Дани Каназирева. В момента в нея има само 23-има пациенти с други диагнози и това позволявало лечебницата да бъде преобразувана за среднотежки случаи.

"Тя е на удобно място - до колелото на гарата, и осигурява бърз достъп до болниците "Св. Георги", "Пълмед" и "Еврохоспитал", където има интензивни легла", посочи Каназирева.

Директорът на болницата проф. Петър Петров каза, че ще чака да види колко лекари ще останат, за да търси медици от други заведения.

Каназирева съобщи, че в Пловдив се откриват още 142 легла, със съществуващите ще станат 889.

Три нови болници разкриват легла за пациенти с коронавирус. Това са "Тримонциум", "Парк Хоспитал" и "Медлайн". По десет допълнителни легла се монтират в "Каспела", "Пълмед" и "Еврохоспитал". В МБАЛ "Пловдив" се разкриват 16 допълнителни стаи, 16 легла допълнителни легла ще има и в "Транспортна болница".

"Всяка вечер обстановката е много напрегната за легла за хора, които не са потвърдени с COVID", обясни Каназирева.

Вече имаме над 2500 души на домашно лечение. На ръба сме, няма да издържим, ако трябва да ги хоспитализираме, посочи областната управителка.