Общинският съвет в Кюстендил се мести да работи в килийно училище

Целта е да пестят от сметките за отопление

Куриози
09:18 - 27 Ноември 2022
3221
Общинският съвет в Кюстендил се мести да работи в килийно училище

Общинският съвет в Кюстендил измисли любопитен начин да пести от сметките за отопление. Съветниците ще провеждат заседанията си в килийното училище, а своята сграда ще предоставят на няколко служби през целия зимен сезон, съобщи Нова телевизия.

Залата, в която досега общинските служители в Кюстендил провеждали сесиите си, е с южно изложение. За да се използва слънчевата топлина по-ефективно, от общината решили там да настанят служителите от няколко служби, които са на 8-часов работен ден и стоят по цял ден в общината. "Там са настанени техническите служби в голяма зала, в един така голям офис, който от това, което виждам и разбирам, дори се оказва много полезен, тъй като много специалисти са на едно място и по този начин много по-бързо се решават казуси и проблеми", обясни Иван Андонов, председател на Общински съвет Кюстендил. 

След промените се оказало, че няма място за общинските съветници. Затова от следващата сесия те се нанасят в Килийното училище - паметник на културата, където очакват да им е топло. В Кюстендил се надяват новата обстановка да е гарант, че съветниците ще проявяват чест и доблест в решенията си.

Според някои общински съветници обаче решението за килийното училище не е особено ефективно и няма да донесе кой знае какви ползи.

Първата сесия в килийното училище ще бъде в сряда.