ОБВИНЕН: Боксова легенда е сексуален хищник

Джордж Форман отрича твърденията, че изнасилил двете жени

Общество
22:45 - 14 Юли 2022
7541
ОБВИНЕН: Боксова легенда е сексуален хищник

Джордж Форман е на път да бъде изправен пред съда от две жени, които го обвиняват в сексуално насилие през 70-те години.

Легендарният боксьор, който вече е на 73 години, отрича обвиненията и твърди, че са опит за изнудване.

„През последните шест месеца две жени се опитваха да измъкнат милиони долари от мен и семейството ми. Те лъжливо твърдят, че съм ги малтретирал сексуално преди повече от 45 години през 1970-те. Категорично и напълно отричам тези обвинения“, каза Форман в свое изявление.

„Гордостта, която изпитвам към репутацията си, означава за мен също толкова, колкото и моите спортни постижения, и няма да бъда уплашен от неоснователни заплахи и лъжи. Аз съм и винаги ще бъда воден от моята вяра и доверие в Бог. Ще работя с моите адвокати, за да разкрия напълно лъжите на моите обвинители и да се защитя в съда. Не започвам битки, но и не бягам от тях.”

Форман печели златен олимпийски медал по бокс в тежка категория в Мексико Сити през 1968 г. и спечели титлата в тежка категория през 1973 г., преди да я загуби от Мохамед Али през следващата година. Той направи зашеметяващо завръщане в бокса през 1994 г., на 45-годишна възраст, и победи 26-годишния и непобеден Майкъл Мурър, за да спечели титлите на WBA и IBF в тежка категория.

Превод от в. Ню Йорк поуст