Обвинение за пияния кантонер, причинил катастрофата с влак

Новини
12:10 - 13 Ноември 2019
1689
Обвинение за пияния кантонер, причинил катастрофата с влак

Арестът на кантонера, заради който стана катастрофа с влак и пострадаха трима души, е удължен на 72 часа, обявиха от Районната прокуратура в Асеновград. Обвинението ще поиска и постоянно задържане под стража на служителя на железопътната компания. Предвиденото наказание е от 1 до 6 г. лишаване от свобода, като то може да бъде изменено в хода на производството, добави заместник-районният прокурор.

Според показанията на машиниста, пазачът на кантона е стоял прав пред пункта и служителите във влака не са предположили, че има някакъв проблем. Кантонерът обаче е отказал да даде подробности на разследващите.

Разпитан е в качеството му на обвиняем. Той признава вината си, но отказва да даде обяснение по случая, съжалява за случая и това е негово право.

От железопътната компания обявиха, че до момента не са подавани сигнали от колеги на кантонера за употреба на алкохол. След инцидента проверките в цялата страна ще бъдат засилени. Предвижда се и постепенна замяна на ръчните прелези.

Лекият автомобил е идвал от близкото село Караджово, а пътническият влак се е движил от Пловдив за Асеновград. След сблъсъка колата, в която са пътували трима мъже, се е забила в станцията на кантонера. Единият от пострадалите се бори за живота си, а другите двама са с множество наранявания. Веднага след инцидента, кантонерът, който се оказа пиян на работа, беше арестуван.

757 са прелезите на територията на цялата страна, от тях 82 са с ръчно вдигане на бариерите.