Обвиненият за убийството в Орешник остава заключен

Иван Печелиев поиска по-лека мярка

Новини
16:31 - 17 Октомври 2019
686
Обвиненият за убийството в Орешник остава заключен

Оставиха в ареста Иван Печелиев, обвинен за убийството на фелдшер в тополовградското село Орешник. Пред Бургаския апелативен съд той поиска днес мярката му за неотклонение да бъде променена в по-лека.

Събрани са достатъчно косвени гласни доказателства от около 20 свидетели, че именно Иван Печелиев е извършил престъплението, обясни Административният ръководител на Апелативната прокуратура в Бургас Любомир Петров. „Той е бил към момента на убийството в здравната служба. Жена е чула викове и плач. Влязла е, за да види какво става там. Печелиев е излязъл и е казал, че пострадалия го няма. Той вече е бил там мъртъв. Следващият свидетел, който е влязъл, вече го намира прободен с ножове. Има 4-5 ДНК експертизи, както и други медицински експертизи. Има и показания на свидетели, че при почти никакви сериозни поводи реагира изключително агресивно – удря хора, напада и ги обижда. За мен този човек е много опасен, особено под влияние на алкохол“, обясни той.

Петров допълни, че спрямо обвиняемия има и друго висящо дело за две тежки умишлени престъпления. Служебният защитник Димитър Ников обясни, че Печелиев отрича да е извършил убийството. „Има свидетелски показания, че е бил в здравната служба. Той е с превързана ръка. Ходил е и преди това в медицинската служба. Раната явно е била сериозна, порязал се е с моторна резачка. Имал е шевове и това е налагало снемане на конци и превръзки“, допълни той.

Пред бургаските магистрати Печелиев поиска по-лека мярка за неотклонение като посочи, че има здравословни проблеми.

За подобно престъпление законът предвижда от 20 до 30 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Решението на Апелативният съд в Бургас е окончателно. 

Снимка: БНР