Обвиниха „Ривърдейл“ в сексуален тормоз

Мистериозното момиче твърди, че е имало неприятна среща с три от звездите на нашумялата тийнсага

Новини
09:49 - 05 Юли 2020
4561
Обвиниха „Ривърдейл“ в сексуален тормоз

Кей Джей Апа, Лили Рейнхарт и Коул Спраус бяха обвинени в сексуален тормоз от анонимен потребител на Туитър. В публикацията си, която впоследствие бе изтрита, мистериозното момиче твърди, че е имало неприятна среща с три от звездите на нашумялата тийнсага „Ривърдейл“.

Обвиненията са разхвърляни хаотично през годините. Така, според анонимния пост, през 2013 г. бившият кадър на „Дисни“ Коул Спраус е нападнал въпросното момиче на парти в кампуса на университета в Ню Йорк. Доскорошната му половинка Лили Рейнхарт пък била докосвала потребителката на Туитър без нейното съгласие. Спекулациите относно екранната Бети идват броени дни след разлъката й със Спраус и обявяването й като част от LGBT общността.

„Приемам такива обвинения много сериозно и ще работя с правилния екип за достигането до дъното на тези публикации. Фалшивите обвинения нанасят най-големи щети на реалните жертви на подобни посегателства. Още повече, че никога не бих накарал някого да мълчи. Детайлите, описани от въпросните хора са фактологично неверни“, категоричен бе Коул Спраус. Именно актьорът, който слага шапката на Джъгхед в „Ривърдейл“ бе първият, който проговори след разпространяването на уличаващия туит в интернет.

Зад думите му застана и Рейнхарт. Тя уточни, че вече е доказано, че анонимният акаунт в социалната мрежа е създаден специално заради разпространяването на неверни твърдения за каста на „Ривърдейл“. „Този вид лъжи могат да съсипят животи и кариери. Мога да ги нарека лъжи, защото човекът, който стои зад слуховете вече призна, че историите са изфабрикувани“, допълни още актрисата, която през 2017 г. проговори и за собствения си сблъсък със сексуалния тормоз на работното място.

Кей Джей Апа, на когото е поверена главната роля на Арчи в сериала, все още не е коментирал обвиненията. Зад него и колегите му обаче застанаха и други актьори от поредицата като Маделайн Печ и Камила Мендес.