Обвиниха бившия главен архитект на Кърджали за поискан подкуп от 50 бона

Делин Запартов ще отговаря пред съда за 3 престъпления

Топ
17:41 - 29 Април 2024
4042
Обвиниха бившия главен архитект на Кърджали за поискан подкуп от 50 бона

В 3 престъпления е обвинен бившият главен архитект на община Кърджали Делин Запартов. Той беше задържан в средата на август 2022 г. за искане на подкуп. Според разпространената тогава информация общинският чиновник е поискал 50 000 евро подкуп, за да издаде разрешително за строеж.

"Окръжна прокуратура-Кърджали внесе в Окръжен съд-Кърджали за разглеждане обвинителен акт срещу длъжностно лице за извършени от него в периода от месец януари 2019 г. до февруари 2022 г. в Кърджали три престъпления", съобщиха от пресцентъра Апелативна прокуратура - Пловдив.

Обвиненията са за поискани и получени дарове – парични суми, които не му се следват, за да извърши действия по служба в качеството му на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение. Според държавното обвинение едно от престъпленията е извършено и чрез изнудване, посредством злоупотреба със служебното му положение.

Освен бившият общински чиновник на съд е предаден и друг кърджалиец, който е действал като помагач при извършване на едно от престъпленията.
Предстои насрочване на разпоредително заседание от Окръжен съд-Кърджали.