Обвиниха футболен шеф в побой

Директорът на Септември Кристиан Добрев налетял на момчета, едното е със счупен нос

Новини
10:11 - 08 Април 2019
2267
Обвиниха футболен шеф в побой

Футболният шеф Кристиян Добрев бе обвинен в побой на мач от аматьорската футболна лига. Разбра се, че директорът на Септември София и неговите съотборници са набили две момчета от противниковия отбор. Едното от тях е с тежки травми - счупен нос и опасност от отлепване на ретината, оплака се неговата майка. Какво точно е предизвикало агресията все още не е ясно. Двубоят очевидно е бил много нервен, като двама от играчите са били изгонени от терена. Едното от пострадалите момчета разказва, че бившият капитан на Локомотив Сф Добрев е бил сред най-дейните в мелето.

„Започна да се изнервя мачът. Започнаха подхвърляния да затворят клетката: „След мача ще ги убием. Петър Мирчев, 70-ти набор е, беше излязъл от терена преди мен, аз също бях изгонен от мача, а той ме посрещна на центъра. Целият отбор връхлетя върху мен. Брат ми дойде да ми помогне и ни пребиха. Най-дейни бяха Петър Мирчев, Кристиян Добрев – той е изпълнителен директор на Септември, Руслан Недялков и Пенчо, на когото не запомних фамилията. Мен ме свалиха на земята, а след това биха и брат ми. Всичко стана много бързо”, заяви Кристиян Христов.

"Със счупване на носа на 2 места е, има опасност от отлепване на ретината, много го боли окото", заяви майката Таня Христова Пред Нова телевизия. 

По време на мача Кристиян и играч на другия отбор са изгонени с жълти картони. Това предизвиква агресия в другия играч и напада Кристиян. Следва масов бой.

"Имаме охрана, но не е могла да реагира, защото всичко се е развило много бързо”, заяви Илия Ангелов, организатор на турнира. "Шестима колеги са били на терена и се опитваха да разтърват биещите се", каза той. 

И двата отбора ще понесат санкции – единият е изключен от турнира, за другия още не е решено.