Обвиниха Илон Мъск в сексизъм и тормоз

В делото се казва, че Илон е създал "токсична среда в SpaceX, която унижава жените и ЛГБТ общността“.

Новини
18:45 - 13 Юни 2024
4079
Обвиниха Илон Мъск в сексизъм и тормоз

Подчинени на американския милиардер Илон Мъск го обвиниха в сексуален тормоз и сексизъм, съобщава вестник The Wall Street Journal, като се позовава на свои източници сред работещите с предприемача.

Твърди се, че Мъск упорито канел на гости една от стажантките в компанията SpaceX на гости. На друга служителка обещал да ѝ подари кон, ако прави секс с него, а от трета поискал да му роди деца. От редакцията подчертават, че подобни истории са се развивали в продължение на години.

Жените казват, че кариерата им е зависела от това дали ще удовлетворят исканията на Мъск. Повечето напуснали след "тормоза“, отбелязва изданието.

Bloomberg на свой ред пише, че осем бивши служителки на SpaceX наскоро са завели дело поради, според тях, незаконно уволнение. Те твърдят, че са били освободени от длъжност, след като са написали отворено писмо със сигнал за дискриминация по полов признак и тормоз в компанията.

В делото се казва, че Мъск е създал "токсична среда в SpaceX, която унижава жените и ЛГБТ общността“.

Самият собственик на компанията не отговори на исканията на журналистите, но изпълнителният директор на SpaceX подчерта, че подобни истории "изкривяват реалното състояние на нещата в SpaceX и не отразяват културата на компанията“.