Обвиниха мъжа на Красимира за разстрела й

Според прокуратурата 21-годишната майка на две деца е убита по непредпазливост

Общество
17:28 - 18 Септември 2020
5043
Обвиниха мъжа на Красимира за разстрела й

Районната прокуратура в Пловдив повдигна обвинение на 20-годишния Любомир Петров за причиняване на смърт по непредпазливост на неговата съпруга Красимира Куковска. 

На 11 септември младата жена, която е майка на две деца на 2 месеца и 2 г., издъхна от огнестрелна рана в гърдите в село Бегово, община Калояново.

Сигналът на 112 е бил подаден от Петров. На горещата линия той сам съобщил, че е открил жена си мъртва.  

Обвинението е в резултат на съвместно извършени от полицаи и прокурори множество оперативни мероприятия, уточниха от държавното обвинени.  

До момента, по делото са извършени огледи и следствен експеримент, разпитани са множество свидетели, приобщени са веществени доказателства, назначени са експертизи.

На настоящия етап от разследването, спрямо обвиняемия е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 122 ал. 1 от Наказателния кодекс.

С постановление на наблюдаващия прокурор, обвиняемият Л.П. е задържан за срок от 72 часа. Районната прокуратура ще внесе искане в съда за определяне спрямо него на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Кметът на Бегово Николай Гатев заяви пред 24plovdiv.bg, че не е виждал Любомир Петров от фаталния ден, когато Красимира е намерена мъртва. В момента къщата била празна. Не е ясно къде са двете деца на семейството.