Обвиниха мъжа, ограбил бензиностанция в Стара Загора

Новини
19:03 - 16 Януари 2024
1729
Обвиниха мъжа, ограбил бензиностанция в Стара Загора

Районната прокуратура в Стара Загора привлече като обвиняем и задържа 31-годишен мъж за грабеж на пари от бензиностанция в Стара Загора. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. М.Н. около 1:00 часа тази сутрин е влязъл в едно от помещенията в бензиностанция в Стара Загора.

Бил облечен с черни дрехи, имал качулка, поставена над очите, като дясната му ръка била леко свита. Обвиняемият се насочил към дежурния служител на бензиностанцията и когато се приближил, го издърпал силно, отвел го до касата и поискал парите от оборота.

Предадена му била сумата от 1673 лева. При излизане от помещението М.Н. заплашил пострадалия и съборил един от стелажите.

Около час по-късно в старозагорския квартал „Самара" е забелязано лице, отговарящо на описанието, направено от подателя на сигнала. Заподозреният е опитал да осуети полицейската проверка и оказал съпротива, след което е задържан. М.Н. е осъждан.

С постановление на наблюдаващия прокурор той е задържан за срок до 72 часа. Предстои Районна прокуратура - Стара Загора да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража" спрямо обвиняемия.

Престъплението е квалифицирано по чл. 198, ал.1 от Наказателния кодекс. Ако бъде доказана вината му, може да получи наказание от три до десет години.