Обвиниха порнозвезда за смърт, настъпила при шамански ритуал

Новини
23:47 - 04 Юни 2020
5597
Обвиниха порнозвезда за смърт, настъпила при шамански ритуал

Испанската полиция арестува порнозвездата Начо Видал по обвинение в убийство след смъртта на мъж, който вдишал отрова от психеделична жаба.

Жертвата е модният фотограф Хосе Луис Абад, който починал през юли 2019 г.

Полицията съобщи, че е арестувала и един от роднините на Видал, както и служител по подозрение за убийство и престъпление срещу общественото здраве.

46-годишният Видал (с истинско име Игнасио Йорда Гонсалес) е известен с над 1500-те си роли в порното. Наричат го Роко Сифреди на Испания. Освен пред камерата, той е заставал и зад нея, а  е продуцирал и режисирал и стотици гей порно филми.

Начо Видал управлява и туитър акаунт, пълен с реклами за неговите 25-сантиметрови ароматни свещи във формата на мъжки гениталии, които се предлагат в черно, бяло и наситено розово.

Отровната жаба

Полицията арестува Видал миналия четвъртък в Енгуера, град в югоизточната част на Испания, недалече от Валенсия, след 11-месечно разследване.

В изявление на властите се казва: „Полицейската операция започна след смъртта на жертвата по време на мистичен ритуал, при който е вдишана отрова от жабата буфо алвариус”.

Земноводното е от семейството на Краставите жаби, а видът е разпространен в северните райони на Мексико и в югозападната част на САЩ – покрай река Колорадо и пустинята Соноран.

Основната отбранителна стратегия на жабата са жлези, които отделят изключително мощно психеделично вещество, което учените наричат 5-MeO-DMT (5-метокси-диметилтриптамин).

Психеделичният ефект на веществото се проявява в рамките на 15 секунди след вдишването. Обикновено са докладвани ефекти като еуфория и силни зрителни и слухови халюцинации.

Отровата също е изключително опасна – със сигурност достатъчно смъртоносна, за да убие някои хищници. Екстрактът от паротоидните жлези на жабата съдържа и буфотенин и други биоактивни съединения като дигоксиноподобни сърдечни гликозиди, които правят поглъщането й в повечето случаи фатално.

Видал отрича да е шаман

Разследващите твърдят, че хората, използващи отровата, я представят като „безобиден ритуал на предците. В действителност представлява сериозен риск за здравето.

„В хода на 11-месечното разследване установихме, че е настъпило престъпление – неволно убийство, което е извършено от тези, които са организирали и ръководили ритуала.”, пише още в изявлението на полицията.

Адвокатът на Видал Даниел Салвадор обаче отрича порнозвездата да е бил шаман в ритуала.

„Начо е силно разстроен от смъртта на този човек, но смята себе си за невинен - заяви адвокатът. С цялото си уважение към починалия и семейството му, но той твърди, че консумацията на отровата е била напълно доброволна.”.

Според адвоката на обвинената порнозвезда, модният фотограф Хосе Луис Абад доброволно е погълнал отровата от жабата

5-метокси-диметилтриптаминът е халюциногенен триптамин, който освен в кожата на колорадската жаба, се среща и в някои растения. Шамани в Южна Африка го използват като ентеоген. С този термин се обозначават психоактивните вещества, които се използват с шамански, спиритуални, духовни или религиозно цели.

След стотици роли в порното животът на Игнасио Йорда Гонсалес може да приключи зад решетките