Обвиниха в убийство китарист на Red Hot Chili Peppers и Pearl Jam

Любопитно
12:59 - 11 Юли 2024
2284
Обвиниха в убийство китарист на Red Hot Chili Peppers и Pearl Jam

Срещу бившия китарист на американската алтернативна рок група Red Hot Chili Peppers Джош Клингхофър е заведено дело за причиняване на смърт по непредпазливост и небрежност, предаде Асошиейтед прес. Според обвинението той е блъснал и убил пешеходец по-рано тази година.

В момента Клингхофър е на турне с групата Pearl Jam. За момента той не може да бъде открит за коментар.

Искът е подаден от Ашли Санчес, дъщерята на жертвата. Нейният баща, 47-годишнияt Израел Санчес умира, след като е блъснат, докато върви на пешеходна пътека в град Алхамбра, източно от Лос Анджелис. Инцидентът е станал следобед на 18 март, когато, според думите на ищците, Клингхофър е управлявал черен джип без регистрационен номер. Той е завил наляво на кръстовище с маркирана пешеходна пътека. Видеозапис, представен от обвинителите, показва как черен автомобил завива и удря Израел Санчес.

Санчес е получил травма на главата, като няколко часа по-късно е починал от нараняванията си в болницата, се казва в съдебния иск. Също така Клингхофър е използвал мобилен телефон, докато е шофирал, тъй като на видеозаписа се вижда как водачът държи предмет над волана. На видеото се вижда и 40-метровата тревиста разделителна мантинела, която е трябвало да даде на Клингхофър време да види дали има някой на пешеходната пътека, се казва в иска.

"Баща ми беше известен с това, че беше страхотен готвач, най-талантливият в семейството си, най-великият дядо, винаги изпълнен с любов и радост", каза Ашли Санчес в съобщение за медиите. "Усмивката му беше толкова заразителна. Животът му беше отнет от небрежната постъпка на човек, който не си е направил труда да погледне къде шофира".

Според адвоката на ищеца - Ник Роули, инцидентът е "убийство по непредпазливост", което правоприлагащите органи не са разследвали правилно. "Органите на реда не са повдигнали обвинение срещу Клингхофър и дори не са му написали талон за това, че е преминал през пешеходната пътека и е убил човек", каза Роули. "Това е ужасяваща несправедливост". Говорителят на полицията в Алхамбра - сержант Брайън Чънг, каза, че по случая все още се работи, но не може да коментира, съобщава БТА.