Обвиняем за тежък инцидент в Пловдив е роден през 2961 г.

Новини
14:04 - 18 Ноември 2019
1536
Обвиняем за тежък инцидент в Пловдив е роден през 2961 г.

Дело за причиняване на смърт по непредпазливост бе върнато от пловдивския Окръжен съд обратно на Окръжна прокуратура заради неяснота в обвинителния акт, пише Plovdiv24.bg. Срещу подсъдимия Йордан Грозданов е повдигнато обвинение в това, че на 7 август 2018 година в Пловдив на ул. "Атон“ в района на кръстовището, образувано от ул. "Йордан Гавазов“ и ул. "Атон“, до магазин "Триумф“, при управление на сметовоз, е нарушил правилата за движение по пътищата и при маневра по непредпазливост е причинил смъртта на 72-годишен пешеходец от Пловдив.

Оказа се обаче, че прокуратурата не е доизпипала нещата и в обвинителния акт има доста неясноти - не се уточнява къде точно е настъпил ударът, къде точно шофьорът на товарния автомобил започва маневрата, както и каква е причинната връзка между поведението на двамата участници в ПТП-то, което завършва с фатален край за пешеходеца.

На всичко отгоре в обвинителния акт е допусната шокираща техническа грешка. Според написаното там обвиняемият Йордан Грозданов е роден през 2961 година.