Обявените позиции за работа в Габровска област са едва десетина

Освободените от работа в региона заради настоящата криза са близо 1000 души

Новини
16:47 - 13 Април 2020
2473
Обявените позиции за работа в Габровска област са едва десетина

Временни офиси на бюрата по труда разкри Агенцията по заетостта в по-големите градове в страната. Те ще обслужват хората, останали без работа, в периода на извънредното положение. 

В първия работен ден от седмицата, сутринта, когато се очаква да има опашка от хора, пред разкрития временен офис в Габрово три жени чакат реда си, за да се регистрират като безработни.

Към момента обявените позиции за работа в Габровска област са едва десетина, а освободените от работа заради настоящата криза са близо 1000 души, съобщава БНР.

За да не се струпват чакащи пред бюрата по труда, в по-големите градове в страната бяха разкриви временни офиси и там се приемат заявления всеки делничен ден от 8.30 до 17.00 ч. На това изнесено работно място в Габрово служителите не разполагат с компютри.

Те отказват да говорят с журналисти, нямали това право, затова по неофициален път разбирам, че в този офис само се приемат заявленията, а след работно време служителите на Бюрото по труда на практика извършват регистрацията в компютрите.

Друг съществен момент от организацията в полза на хората, останали без работа, е местонахождението на офисите. Този в Габрово не е в най-оживения район, напротив, намира се на 200 метра от Бюрото по труда, което е в центъра на града.