Обявиха част от годишните награди "Еми"

Церемонията по връчването на наградите ще се състои на 13 септември

Шоу
17:56 - 05 Септември 2022
1718
Обявиха част от годишните награди "Еми"

Концертният филм "Една вечер с Адел" спечели пет награди "Еми" за творчески постижения, сред които за най-добро специално развлекателно предаване, съобщи Асошиейтед прес /АП/.

Междувременно бившият президент на САЩ Барак Обама, получавайки отличие в качеството си на разказвач на документалната поредица "Нашите велики национални паркове", преполови пътя към "голямата четворка" ЕГОТ - награди "Еми", "Грами", "Оскар" и "Тони". Шоуто от пет части разказва за различни национални паркове по света и е продуцирано от компанията на Барак и Мишел Обама Higher Ground.

Сред претендентите в категорията бяха също видният британски естествоизпитател Дейвид Атънбъро и актрисата и носителка на "Оскар" Лупита Нионго.

Барак Обама е вторият президент след Дуайт Айзенхауер през 1956 г., удостоен с "Еми". Обама преди е печелил награди "Грами" за аудиокнигите на две от автобиографичните му книги. Досега само 17 души са намерили място в елитния клуб на носителите на "голямата четворка" ЕГОТ.

На покойния Чадуик Боузман беше присъдена награда като озвучаващ актьор. Най-известният му персонаж, Черната пантера, говори с неговия глас в анимационната поредица "Какво ако...?" на Дисни и Марвел. Това е един от последните проекти на Боузман, който през 2020 г. почина на 43-годишна възраст от рак на дебелото черво.

Документалният филм "The Beatles: Get Back" на режисьора Питър Джаксън ("Хобит", "Властелинът на пръстените"), който разказва за последните месеци на The Beatles, получи пет награди сред които за звуков монтаж.

Преди същинската битка за наградите "Еми" за праймтайм предавания хитовият сериал "Игра на калмари" получи четири отличия, сред които за най-добра гост актриса в драма за Ли Йо-ми.

Сериалът "Странни неща", който заедно с "Игра на калмари" е сред номинираните за най-добра телевизионна драма, получи пет награди "Еми" за творчески постижения.

Церемонията по връчването на наградите "Еми" ще се състои на 13 септември, но призьорите в някои категории се обявяват предварително.