Обявиха за издирване бивш депутат

Делото започва в отсъствието на Петър Ангелов и аверите му

Новини
13:43 - 10 Юли 2022
5970
Обявиха за издирване бивш депутат

Обявен за издирване се оказа бившият депутат Петър Ангелов, съобщи "България днес". Заедно с него ченгетата търсят и съпроцесника му за данъчни афери Борислав Велинов. Докато двама са в неизвестност, делото започва в тяхно отсъствие, а после се разбира, че Ангелов е бил в болница, а аверът му - в чужбина. Това става ясно от определение на Апелативния спецсъд.

Петър Ангелов, бивш народен представител от ДПС, е пратен на пангара за престъпна група, източила близо 5 млн. лв. данъци. С него на подсъдимата скамейка са изправени още Красимир Велинов, Борислав Велинов и Нели Дойчева.

Процесът започва през 2014 г. в спецсъда и се превръща в същинска сага. След 7 г. точене умира един от съдебните заседатели. Заради законовото изискване за несменяемост на състава се налага делото да започне отново. Това решава съдия Иво Хинов през октомври м.г. Месец по-късно се очаква процесът да започне с нови съдебни заседатели, но ексдепутатът не се явява.

През януари т.г. магистратите пак се опитват да започнат, но става ясно, че мандатът на един от заседателите е изтекъл, поради което са назначени двама други. През март заседание отново няма поради неявяване на подсъдимата.