Обзор на 7 Sport: Как стартираха водещите отбори в efbet Лига

Ексклузивно
11:17 - 29 Септември 2020
4913
Обзор на 7 Sport: Как стартираха водещите отбори в efbet Лига

Новият сезон 2020/21 започна сравнително бързо след края на изминалата кампания, тъй като тя бе удължена заради пандемията от коронавирус. Нямаше дълга лятна пауза между двата сезона, както обикновено. Разбира се, това бе отлична новина за българския футболен запалянко, който не остана дълго време без футбол от елита на България. С колегите от 7 Sport ще ви представим анализ за старта на старта на водещите отбори в efbet Лига и оправдаха ли те очакванията, които има към тях.

Лудогорец

Шампионът Лудогорец стартира новия сезон както  завърши миналия – със силни резултати. Играта на отбора може и да не е най-добрата, но „орлите“ са лидери във временното класиране с актив от 12 точки след 5 изиграни кръга, като имат една повече от тимовете на ЦСКА и Берое. Воденият от Павел Върба отбор имаше проблеми единствено на старта на сезона, когато в първия кръг загуби от Ботев Враца с 1:3 далеч от дома. В следващите си 4 мача отборът на Лудогорец постигна 4 победи. Тимът записа успехи срещу Славия, Черно море, Етър и Локо Пловдив. В тези 4 мача, „орлите“ допуснаха само два гола, а от друга страна отбелязаха 12 попадения. Новите попълнения постепенно навлизат във форма и Лудогорец започва да показва по-добри игри и е малко вероятно да не стане шампион за десета поредна година.

ЦСКА-София

Отборът на ЦСКА-София завърши на второто място през миналия сезон и от тях се очаква през новата кампания да бъдат конкурента на Лудогорец за титлата. След пет изиграни кръга, „червените“ имат 3 победи и 2 равенства. Воденият от Стамен Белчев отбор не познава вкуса на поражението, но и не показва много добра игра. В два от двубоите, тимът стигна до победата в добавеното време, така че можеше и да бъде доста по-назад с по-малко точки. В момента ЦСКА е на 3-ото място в класирането с по-лоша голове разлика от втория Берое. „Червените“ ще трябва да покажат по-добри игри в следващите си важни мачове, като така ще си проличи дали ще могат да бъдат реален претендент за титлата през сезон 2020/21.

Левски

Отборът на Левски завърши миналия сезон на 4-ото място в класирането, като през лятото в клуба имаше доста проблеми. Съставът на Левски се подменя изцяло и никой не очаква от тях да се борят за титлата, След първите пет кръга в efbet Лига, отборът на Левски е на 7-ата позиция в класирането с актив от 7 точки. „Сините“ започнаха слабо сезона и не спечелиха нито един от откриващите си три мача, като взеха само точка за този период. Те загубиха у дома от отборите на Берое (0:2) и Царско село (0:1). В последните си две срещи в лигата обаче отборът на Левски постигна две победи, които ще дадат самочувствие на отбора в следващите мачове.

Локомотив Пловдив

Носителят на Суперкупата на България Локомотив Пловдив демонстрира лек спад в началото на новия сезон. Отборът е на 6-ата позиция след първите си пет мача, като има 9 точки след 3 победи и 2 загуби. Локо Пловдив загуби двете си трудни гостувания на Лудогорец и Ботев Пловдив, а в останалите си мачове записа победи у дома срещу Ботев Враца и Черно море, както и при визитата си на Славия. Локомотив тепърва се очаква да набере инерция в първенството и целта на отбора е място в топ 3.

Ботев Пловдив

Ботев Пловдив в последните няколко сезона не успява да се намеси в битката за челото. През миналия сезон тимът остана във втората осмица. Ботев Пловдив започна настоящата кампания с чудесна победа с 2:0 над Локо Пловдив, но след това спечели само две точки в следващите си 4 мача. Това отрежда 9-ото място на отбора във временното класиране с актив от едва 5 точки.

Берое

Специално внимание в края на статията ще обърнем на отбора на Берое – друг от водещите отбори в България. Воденият от Димитър Димитров отбор ще бъде претендент за челните места през този сезон. Берое показа силни игри още в края на миналия сезон, а в началото на този е почти безгрешен – 3 победи и 2 равенства в първите 5 мача, като с тези резултати отборът е на 2-рото място в класирането на точка зад лидера Лудогорец. Берое е много силен в атака и в защита, като е вкарал 13 гола от началото на сезона в ef bet и е допуснал само 3 попадения, които бяха в един мач при равенството 3:3 с Ботев Пловдив.