Очаква ни Пълнолуние в Овен

Астро
06:46 - 20 Октомври 2021
5257
Очаква ни Пълнолуние в Овен

Маргарита Паскалева е дългогодишен астролог с богат опит. Тя изготвя хороскопи специално за Lupa.bg. Дневният хороскоп е за зодиите според Луната.

И днес Луната е в знака Овен и е в предизвикателен аспект с Марс във Везни, а в хармоничен – с Юпитер във Водолей в часовете до около обяд. В 17:56 часа е Пълнолуние на 27 градуса в Овен. На този ден много хора ще усещат силно нервно напрежение и е важно да запазим вътрешно спокойствие и баланс, за да избегнем сериозни междуличностни конфликти. Навлизаме в един доста напрегнат период в световен план – Слънцето и Марс във Везни, Луната в Овен и Плутон в Козирог образуват мощен таоквадрат. Това е т.нар. двоен квадрат, включващ две от планетите с най-опасно влияние Марс и Плутон. Както самия ден, така и през следващите две седмици, напрежението в света ще е голямо. Винаги при аспекти между Марс и Плутон има сериозна опасност от атентати, отвличания, заложнически драми, дипломатически конфликти и военни атаки, природни бедствия – земетресения, изригване на вулкани и др., тежки инциденти, аварии с тръбопроводи или в АЕЦ, убийства, много агресия и обществено недоволство. Не е изключено и падането от власт на политици. По-уязвими държави са Албания, Белгия, Германия, Дания, Ирак, Нова Зеландия, Перу, Португалия, Румъния, САЩ, Сирия, Тайван, Турция, Франция, Япония и други. По време на Пълнолуние енергията ни е в своя максимум и сме склонни към крайни реакции и действия при такива предизвикателни планетни аспекти. Но денят изисква от нас повече въздържане в емоционален план и по-малко рисковани действия. Овенът е амбициозен, целенасочен, склонен да реагира бързо и бурно, но бързината и смелостта трябва да проявяваме само за добри дела и спасяване на човешки живот.

В личен план денят е изпълнен с повече динамика и напрежение предимно за родените през трета декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и за Телец, Дева, Скорпион и Риби от трета.

Бъдете особено търпеливи с хората и внимателни във всичко. Най-засегнати ще бъдат първите четири кардинални знака, както и всеки друг с рожден Асцендент или друга планета в хороскопа си между 25 и 30 градуса на Овен, Рак, Везни и Козирог. В коя / кои сфери точно ще се прояви и повлияе зависи изцяло от рождения хороскоп на всеки отделен човек. Грижете се повече за себе си и близките си. Предпазвайте се от неприятности и инциденти. Не реагирайте грубо и бъдете по-разумни. Пълнолунието в Овен образува хармоничен аспект към Слънцето на родените през трета декада на Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей. За вас както самия 20 октомври, така и през следващите две седмици са много обещаващи. Близнаци ще се радват на подкрепа и много ползотворни контакти. Лъвовете и Водолеите ги очакват интересни пътувания и нови предложения, важни преговори, подписване на договори, покупко-продажби, успех в изпити и конкурси, радостни новини в семейството. Стрелците ще имат много поводи за радост в семейството, придобивки и печалби, прекрасни преживявания в интимен план, благоприятно развитие на важни за тях въпроси и други. Успехи и победи могат да очакват спортистите, израстване и други положителни събития за юристите, военните, полицаите, учените, творците, политиците. Денят е подходящ за провеждането на лунната диета за изчистване на организма от натрупаните токсини. Не е благоприятен денят за операции, особено мозъчни и раждане със секцио. Пълнолунията са време, в което трябва да приключим някои започнати проекти и взаимоотношения, а в Овен – съревнование, иновации и новаторски подход, Бъдете здрави!