Очакван тарикатлък! Намаляват грамажа, увеличават цените!

Новини
19:20 - 03 Юни 2020
6119
Очакван тарикатлък! Намаляват грамажа, увеличават цените!

Евтините номера започнаха. След като забраните падат една по една след пандемията от коронавирус, търговците са като отвързани - бързат да наваксат загубите, показва разследване на Lupa.bg. На повечето заведения за бързо хранене грамажите започнаха да намаляват драстично, а цените да се качват по малко.

На почти всички павилиони, където се продават пица на парче, сандвичи или хамбургери, се наблюдава намаляване на количествата продукти. Пиците станаха по-тънки, вече отиват към типичната италианска заготовка, а колбасите и добавките още по-оскъдни. Същото важи и за бургерите, в които вече поголовно се блъска лук, картофи и друг зеленчук, които изместват месото.

"На всички ни беше ясно какво ще стане след тези два месеца без работа, но това ли е начинът?", попитаха читатели на Lupa.bg.

Преди пандемията пицата на парче варираше от 1,80 до 2,00 лева, докато сега минималната цена е 1,90 лв. Покачването е видимо, тъй като да хапнете и да се заситите с италианската храна, ще трябва да се бръкнете между 2,20 и 2,50 лв. 

В заведенията за бързо хранене, едно от най-разпространените и търсени ястия - боб чорбата, също е на друга цена. По-евтино от 2,90 трудно може да се намери и то в нискоразредни капанчета по пазарите и индустриалните зони. 

Хората са притеснени и от това, което предстои да се случва по родното Черноморие. 

"Зарибяват ни с евтини или безплатни шезлонги и чадъри, но какви ли ще са цените на храните и напитките на плажовете? Там очакваме поголовна сеч, която ще бие с рекордни цени предходните години", очакват граждани.