ОЧАКВАНО: Гълъб Донев отговори на Денков - стрелял по себе си с критиките

Дясната ръка на Румен Радев била готова да звънне на "Дондуков" 1, но не знаела дали сградата ще му отговори

Политика
09:10 - 04 Август 2023
2714
ОЧАКВАНО: Гълъб Донев отговори на Денков - стрелял по себе си с критиките

Последният служебен премиер Гълъб Донев се включи в общия хор с опорката, че вчерашната пресконференция на редовния му наследник - акад. Николай Денков, изпълнена с критики срещу властта на президента Румен Радев, била всъщност стрелба срещу самия Денков. 

Пред Би Ти Ви настоящият началник на кабинета на държавния глава заяви, че всички критики към служебния кабинет са критики към предходните редовни правителства.

"Обвиненията за действия и бездействия на служебния кабинет са такива, за които са виновни редовните правителства преди това. Всички критики към нас са критики към предшествениците ни", каза Донев.

Вчера Денков, заедно с няколко от министрите си, даде пресконференция, на която обобщи критиките си към управлението на служебните правителства, назначени от президента Румен Радев.

Сред тях бяха забавяне на реформи по европейския план за възстановяване и устойчивост, организацията за осигуряването на хеликоптери за Спешна помощ по въздуха, овладяването на Пловдивския панаир от бизнесмена Георги Гергов, проблемите в Държавна консолидационна компания (ДКК) и ремонтите на язовири, както и договорът с турската "Боташ" за газови доставки.

Донев обясни, че с подобни атаки може да се стигне до още по-голямо отдалечаване на институциите. Премиерът Денков уточни вчера, че е готов да се обади на съседната сграда, защото държи на комуникацията.

"Не знам дали обаче сградата ще му отговори", каза иронично Донев, критикувайки използването на неодушевени предмети в институционалните разговори. Той допълни, че не може да има диалог, когато редовното правителство прехвърля отговорности на служебното, за които са виновни предходните кабинети.