Очаквано: Гришо клекна в Антверпен

Актуални новини
23:20 - 24 Октомври 2020
7872
Очаквано: Гришо клекна в Антверпен

Съвсем очаквано Григор Димитров клекна на Алекс Де Минор. Двамата изиграха невероятно качествен и оспорван двубой на полуфиналите на ATP 250 надпреварата в Антверпен, но все пак австралиецът намери сили да надделее в тази близо тричасова драма - 7:6(4) 6:7(3) 6:4.

Така първата ни ракета напуска турнира, но ще го видим в действие още през следващата седмица във Виена, където ще се изправи срещу Карен Хачанов на старта, съобщи tennis.bg.

Срещата стартира с трудно спечелени подавания от страна на двамата, а впоследствие те си размениха по един брейк на нула.

Последва сериозен подем от страна на Димитров и той впечатли с няколко отлично подготвени излизания към мрежата, където показа невероятни рефлески при волетата.

Григор също така миксираше отлично играта със своите слайсове и скоро се оказа с преднина от 4:2 гейма.

Началният удар на българина обаче продължаваше да бъде негов длъжник и не след дълго Де Минор съумя да изравни за 4:4. Играта продължи напълно равностойно и закономерно се стигна до тайбрек, в който австралиецът се откъсна с комфортен аванс от 6:1 точки. Първата ни ракета отрази първите три сетбола, ала капитулира при четвъртата възможност, когато заби бекхенда си в мрежата.

Стигна се до 3:3, когато Де Минор се отчете с един фамозен пасингшот по правата от бекхенд и скоро сервираше с пробив предимство, но първата ни ракета мигновено възстанови паритета. Това обаче бе всичко по-позитивно за него в сблъсъка и младокът си подсигури победата с нови два гейма в актива си.