Очаквано: Каназирева поведе листата на ГЕРБ в Пловдив-област

Втора в списъка е икономистката Данка Люртова, а трети е Йордан Кръстанов от СДС

Новини
11:19 - 01 Март 2021
3105
Очаквано: Каназирева поведе листата на ГЕРБ в Пловдив-област

Очаквано, листата на ГЕРБ за Пловдив-област поведе Дани Каназирева. Тя увери, че е имала пълна подкрепа от премиера Бойко Борисов и министрите. Тя е следвана от икономиста Данка Люртова, а трети в партийния списък е Йордан Кръстанов от СДС, както Lupa.bg съобщи още в петък. 

"Номинацията ми за водач на листата на ГЕРБ за Пловдив-област я приемам като доверие и оценка за работата ми като областен управител. Никога не съм правила компромиси, няма и да правя.", увери Каназирева.

"Изненади има. На 7-мо място е бъдещата Менда Стоянова. Това е Даниела Кузманова, бивш шеф на "Данъци и такси" в община Родопи", обяви Георги Мараджиев, който е координатор на структурата.

Той прогнозира ГЕРБ да получи 5 депутатски мандата в региона. "Имаме човек, който години наред работи с нас, кметовете. Хипеарктивен. Точно такъв ни трябваше, за да даде енергия", каза той по адрес на Каназирева. По думите му средната възраст на кандидатите е 35-40 г.

Каназирева обеща да даде всичко от себе си за региона "В политиката никога не съм търсила комфорта", каза тя. Тя подчерта, че не е член на "Съюз за Пловдив", от която я избираха като общински съветник в Пловдив.

Втора в листата за Пловдив-област е досегашната депутатка от Карлово Данка Люртова, бивш зам.-кмет. Трети е коалиционният партньор от СДС Йордан Кръстанов от пазарджишкото село Синитево. Представиха го като координатор на сините за Южна и Централна България, занимавал се с оранжерийно производство.

Четвърти е настоящият депутат от Раковски Младен Шишков, с чиято помощ като парламентарист общината стана една от най-бързоразвиващите се. Не е изключено преференциите да го изстрелят на по-предно място, коментират хора от Раковски.

Пети в листата е Димитър Янев, експерт по туризъм в Асеновград, а шести - Владимир Пильов от Стамболийски

Каназирева отбеляза, че като областен управител, решила проблеми, които са чакали с години.

Голямата изненада е отсъствието на ген. Константин Попов от листата на ГЕРБ за Пловдив-област. На предишните избори той беше водач. "Той е по-ценен на министър-председателя с опита си в националната отбрана", обясни Георги Мараджиев.

Ето и пълното съдържание на листата:

1. Дани Каназирева, юрист

2. Данка Люртова, икономист, Карлово

3. Йордан Кръстанов, СДС, с. Синитево

4. Младен Шишков, инженер, Раковски

5. Димитър Янев, експерт по туризъм, Асеновград

6. Владимир Пильов, инженер, Стамболийски

7. Даниела Кузманова, икономист, община Родопи

8. Николай Стаменов, икономист, община Марица

9. Кристина Крислова, филолог, Съединение

10. Асен Кичуков, предприемач, Първомай

11. Петя Шопова

12. Запрян Янков

13. Генчо Кинаров

14. Иван Петков

15. Теодора Вълканска

16. Айше Мечкарска

17. Петя Маджарова

18. Кристина Атанасова

19. Тошко Делев

20. Марин Томов

21. Георги Тричков

22. Емил Топалов