Очаквано: Минесота изрита Финикс от плейофите

Лос Анджелис Клипърс изравни серията срещу Далас Маверикс

Спорт
11:45 - 29 Април 2024
797
Очаквано: Минесота изрита Финикс от плейофите

Минесота се класира за втория кръг на плейофите в НБА след убедителен успех в серията срещу Финикс с 4:0 победи.

Отборът на Тимбъруулвс спечели четвъртия мач със 122:116 и приключи сблъсъка от Западната конференция, като за първи път печели плейофна серия от 20 години.

Антъни Едуардс завърши с 40 точки, 31 от които през второто полувреме. Едуардс се отличи със седем тройки, добави още 9 борби и 6 асистенции за победата на Тимбъруулвс.

Девин Букър направи всичко по силите си, отбелязвайки рекодните си в кариерата за плейофен мач 49 точки, но усилията му не бяха достатъчни за Финикс. Кевин Дюрант добави 33 точки за "слънцата".

Лос Анджелис Клипърс спечели със 116:111 и изравни серията срещу Далас на 2:2 в Западната конференция. Клипърс отвори преднина от 31 точки в началото на втората част, но Далас успя да навакса и да стигне до равенство 98:98 пет минути преди края.

Тимът от Ел Ей все пак успя да удържи победата и да завърже интригата в оставащите срещи от серията. Пол Джордж и Джеймс Хардън завършиха с по 33 точки за Клипърс. За Далас се отличи Кайри Ървинг с 40 точки, а Лука Дончич завърши с "трипъл-дабъл" за тима с 29 точки, 10 борби и 10 асистенции.

Ню Йорк Никс е на победа от класиране за следващия кръг след успех с 97:92 срещу Филаделфия в четвъртия мач от серията в Източната конференция.

Никс води с 3:1 победи, играе се до четири успеха, а петата среща е отново в Ню Йорк във вторник. Джейлън Брънсън наниза рекордните в кариерата си за плейофен мач 47 точки и добави 10 асистенции за успеха.

На една победа от следващия кръг е и тимът на Индиана, който също поведе с 3:1 след победа в четвъртия мач срещу Милуоки със 126:113. Майлс Търнър вкара 29 точки, а Тайръз Халибъртън добави 24 за успеха на Пейсърс. Милуоки не успя да се справи в отсъствието на контузените зведи Янис Адетокунбо и Деймиън Лилард.