Очакват ни дъждовни три дни

Температурите се повишават чак след сряда

Актуални новини
14:14 - 12 Май 2019
2417
Очакват ни дъждовни три дни

През следващото денонощие над страната ще има разкъсана облачност, значителна в следобедните часове над Западна и Централна България. Там на места ще превали дъжд, в югозападните райони - придружен с гръмотевици. 

Вятърът ще е предимно умерен, от изток-югоизток. Минималните температури ще са между 8 и 13 градуса, максималните - между 19 и 24 градуса; по Черноморието - по-ниски.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури на въздуха: 15-18 градуса. Температурата на морската вода е 13-15 градуса, вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините облачността ще е значителна и на места ще превали, в югозападните райони - с гръмотевици. Ще духа умерен до силен юг-югоизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - около 12 градуса, на 2000 метра - около 6 градуса.

През следващите дни въздушната маса над страната ще бъде неустойчива. Сутрин ще има и слънчеви часове, но около и след обяд в много райони ще се развива значителна купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има валежи, на места, главно в Западна България, временно интензивни и с гръмотевици. Във вторник ще продължи да духа умерен, в Източна България - временно силен, вятър от изток-югоизток. Дневните температури ще се понижат още малко. В сряда в Западна България вятърът ще отслабне, в Източна ще бъде от южната четвърт, умерен. Температурите слабо ще се повишат.