Очи в очи със смъртта: Кит скочи на метри от рибарска лодка! (ВИДЕО)

По чудо човекът на борда оцеля, а свидетелите онемяха от зашеметяващата гледка

Новини
11:59 - 15 Май 2019
11885
Очи в очи със смъртта: Кит скочи на метри от рибарска лодка! (ВИДЕО)

Виждали ли сте смъртта в очите? Не? Дано да е така. И ви го пожелаваме. Един рибар - нищо не предполагащ, управлявайки своята лодка в Монтерей бей, Калифорния, ще трябва да прави курбан. Едва ли знае тази българска традиция, но ще е хубаво да започне да я спазва.

Случаен фотограф улови мига, в който огромен гърбат кит изскочи от водата на няколко метра височина и се пльосна до рибарската лодка.

"Ако не беше лодката, щях да се понамокря", пошегува се след случката фотографът Дъглас Крофт.

Кадрите показват как рибарят стои вцепенен и без шанс да направи каквото и да било за живота си, очаквайки финала на действието.

"Сезонът на сьомгата съвпада с времето, когато гърбатите китове идват в залива, за да се чифтосват, а също така и да се хранят изобилно. Тогава и стотици рибарски лодки излизат на улов", сподели рибарят, оцелял по чудо.

"Китът го направи няколко пъти преди това, но на по-далечно разстояние. Слязох под палубата, за да мога да наблюдавам отблизо през прозореца действията му. Това беше невероятен шанс, както и невероятен късмет, че оцелях", допълни той.

"Лодката беше близо до мен и изглеждаше голяма, но китът наистина беше огромен. Ако бях на мястото на рибаря, щях да имам нужда от ново бельо", сподели с усмивка Крофт.

Приятелката на Дъглас - Кийт Къмингс, който също е пряк свидетел на случката, каза: "Китовете действат импулсивно и понякога извършват подобни действия многократно. Реших, че следващото му подобно действие ще е в близост до лодката, макар че не вярвах, че ще се подредят толкова перфектно като композиция".