Официално: Александър Джартов поема Пожарната

Заместникът на Николай Николов ще управлява 1 година

Политика
18:34 - 28 Ноември 2022
7568
Официално: Александър Джартов поема Пожарната

Александър Джартов е новият шеф на Пожарната. Постът бе овакантен след като Николай Николов навърши 60 години.

За назначението се разбра от публикация в официалния фейсбук профил на пожарната.  Ето какво пише в нея:

Главният секретар на МВР гл. комисар Петър Тодоров представи новия директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“

Със Заповед на министъра на вътрешните работи настоящият заместник-директор на ГДПБЗН и директор на Дирекция „Държавен контрол и превантивна дейност“ ст. комисар Александър Джартов поема ръководството на структурата. Заповедта е за временно преназначаване на длъжност за срок до една година.

„Гл. комисар Николай Николов изгради една работеща и ползваща се с висок авторитет структура. Той посочи и кандидатурата на новия ръководител с аргументите, че ст. комисар Джартов познава добре работата на Главната дирекция, има визия за нейното развитие и надграждане и се ползва с добър международен авторитет, съобщи главният секретар на МВР. Той изрази убеждението, че служителите на Главната дирекция ще подкрепят новия ръководител, за да продължи модернизацията на службата и да се съхрани изграденият й висок обществен авторитет.

Александър Джартов е роден през 1980 г. Висшето си образование завършва през 2002 г. в Академията на МВР, факултет „Пожарна и аварийна безопасност”, с придобита образователно-квалификационна степен „бакалавър”, а през 2005 година придобива образователно-квалификационна степен „магистър”.

В системата на МВР е назначен на 01.10.2002 г. на длъжност – инструктор І степен в ДПК, ПД и ООР при РДВР – Перник.

Последователно е заемал следните длъжности:

- инструктор І степен и инструктор ІІ степен в ДПК, ПД и РО при РСПАБ – Радомир;