Официално: Без публика на Царско село - Левски

Спорт
10:56 - 29 Ноември 2021
1116
Официално: Без публика на Царско село - Левски

Мачът между отборите на Царско село и Левски ще се играе без публика. Това информираха домакините от Царско село преди срещата, която ще се състои на 1 декември от 17:30 часа на стадион "Арена Царско село". Това ще е трети мач на отбора, който ще се играе без присъствието на запалянковци, като решението се базира на заповедта на Министерството на здравеопазването.

Преди това по същия начин минаха мачовете срещу Славия и Локомотив София.

Ето какво написаха от клуба:

Ръководството на СФК Царско село 2015 София би искало напомни за решението си взето на база заповед на Министерството на здравеопазването РД-01-890 от 03.11.2021 и усложнената обстановка свързана с разпространението на COVID-19 в България.

Поставяйки на първо място здравето на футболисти, служебни лица и фенове, клубът съобщава, че всички домакински мачове, докато в действия е настоящата заповед на МЗ, ще се играят БЕЗ ПРИСЪСТВИЕТО НА ПУБЛИКА.

В тази връзка и предстоящия мач Царско село – Левски, който ще се играе на 01 декември от 17:30 часа на стадион „Арена Царско село“ ще се проведе при закрита врата.

По същата причина без публика бяха проведени и предишните две домакинства на отбора срещу Локомотив София и Славия.

На стадиона ще бъдат допускани задължителните по наредба официалните лица на двата клуба, както и акредитирани представители на медиите. Те трябва да разполагат и представят „зелен сертификат“ базиран на действащата нормативна уредба.