Официално: ЦСКА върна Стамен Белчев

Българинът ще трябва да вади кестените от огъня

Спорт
14:30 - 02 Юли 2020
1934
Официално: ЦСКА върна Стамен Белчев

ЦСКА върна Стамен Белчев, след като преживя четвърти сезон без трофей. Във финала за Купата на България срещу "Локомотив" (Пд) анонимният сърбин Милош Крушчич още веднъж показа, че няма потенциал да води тим със статут на гранд. Странно е и фактът, че ръководството му гласува толкова дълго доверие.

Подобно на Крушчич и Белчев стана временен треньор на ЦСКА, преминал в постоянен. След като не спечели нищо с "червените", наставникът бе освободен през пролетта на 2018 година.

Стартира настоящата кампания начело на "Арда", но и оттам си тръгна, след като не направи желания пробив в Топ 6 на Първа лига. Сега Белчев ще е четвъртият треньор на ЦСКА през сезона, който стартира с Добри Митов, продължи с Люпко Петрович и стигна до финала с Крушчич.

В предната кампания "червеният" тим бе воден от трима - Нестор Ел Маестро, Любослав Пенев и Митов. Въпреки непрекъснатите рокади ЦСКА така и не може да избере успешен вариант.

През този сезон "червените" не спечелиха нито едно дерби срещу конкурентите си за титлата - три ремита с "Левски", още три с "Лудогорец", загуба, равенство и поражение с дузпи от "Локомотив" (Пд).

Преизпълнилите лимит от 6000 места фенове хвърлиха голямата вина върху Крушчич и нападателя Али Соу, изпуснал фатално втория удар от бялата точка. Гамбиецът вече има подобен пропуск - срещу "Лудогорец" за първенство, с който ЦСКА можеше да стане шампион. Сега тимът е заплашен да играе за първи път на бараж в Лига Европа.