Официално: Хърсев брои 2 млн. за дома на Цветан Василев

В момента апартаментът над "Кристал" се ползва като офис

Личности
13:51 - 05 Март 2021
6236
Официално: Хърсев брои 2 млн. за дома на Цветан Василев

Собственик на известния апартамент на банкера беглец Цветан Василев над ресторант "Кристал" е банкерът Емил Хърсев през фирма "Хора Дива", пише "Уикенд". Според изданието истинският владетел на апартамента е бизнесменът Кирил Кленовски, а стъклата на апартамента са бронирани.

Новината съобщи първо Lupa.bg още през декември 2020-а.

"Жилището с площ колкото баскетболно игрище - 1200 кв., е купено на 19 юни 2020 г. Цветан Василев прави този мегаломански апартамент за резиденция на дъщеря си Радосвета, френска възпитаничка, която така и не успява да му се порадва. Едва завършва ремонтът, който според запознати гълта над 20 млн. лв., рухва КТБ и фамилия Василеви духва към Белград", пише "Уикенд" и допълва, че тогава апартаментът е прехвърлен на офшорка от Сейшелите, чийто собственик го продава на финансиста Емил Хърсев.

Той потвърди, че неговото дружество "Хора Дива" е придобило апартамента през лятото на 2020 г. "Придобито е с финансиране, разбира се. Продавачът, доколкото знам, не е свързан с Цветан Василев. Не е тайна сделка. Жилището е дадено под наем. Недвижимост като недвижимост, за мен това е чисто финансова сделка, свързана със съответния риск, защото за апартамента вървят дела. Но според мен рискът е поносим. Ще се опитаме да го прехвърлим, затова е и придобит въпросният апартамент.

Дружеството, представлявано от Кленовски е наемател на апартамента, самият той не живее там, то си е правено за офис, доколкото знам го ползва като офис", каза Хърсев.

Той добави, че цената, на която е придобит имотът, е по-малко от 2 млн. лв. Но ремонтите можели да излязат 2 милиона лева. И отрече предишни публикации, според които в жилището имало златни казанчета и бидета. Дали стъклата са бронирани? Не вярвам, изглеждат нормално, каза Хърсев.